• Header2021

Aktualno

  • 1


Portal eGeologija omogoča odprt dostop do obsežnega nabora geoloških podatkov v skladu s sprejetimi standardi za prostorske podatke (INSPIRE). Uporabniki imajo dostop do neinterpretiranih in interpretiranih geoloških podatkov prek enotne vstopne točke na svetovnem medmrežju. Podatke lahko prenesejo v svoje okolje za nadaljnjo uporabo.

Portal eGeologija zagotavlja vpogled v poenotene metapodatkovne opise, vpogled prek spletnega pregledovalnika in pridobitev prostorskih podatkov na podlagi spletne kartografske storitve, spletne objektne storitve in ZIP- ali PDF-datotek. Vstopite v eGeologijo >>> TUKAJ.





image

Dejavnosti

  • 1

 

2. 10. 2019

Evropski dnevi plitve geotermalne energije


V Bruslju so 24.-25. septembra 2019 potekali Evropski dnevi plitve geotermalne energije. Srečanje je bilo namenjeno povezovanju odločevalcev in oblikovalcev energetskih politik na evropski in nacionalnih ravneh, s strokovnjaki s področja plitve geotermalne energije, ki smo želeli predstaviti ta obnovljivi vir energije kot ključen člen prehoda k brezogljičnemu ogrevanju in hlajenju stavb v Evropi v prihajajočem desetletju.

Dogodek smo skupaj organizirali partnerji projekta GeoPLASMA-CE, Evropski svet za geotermalno energijo (EGEC) ter Evropska tehnološka platforma za obnovljivo ogrevanje in hlajenje (RHC-ETP).

Zanimiva vabljena predavanja, izbrane primere dobrih praks, razpravo o ovirah in možnih rešitvah za povečanje rabe plitve geotermalne energije ter prihodnjih raziskovalnih izzivih je aktivno spremljalo okoli 50 udeležencev iz 15 držav.

Rezultate projekta GeoPLASMA-CE najdete na povezavi https://portal.geoplasma-ce.eu/.




ISKANJE