• Header2021

Aktualno

  • 1


Portal eGeologija omogoča odprt dostop do obsežnega nabora geoloških podatkov v skladu s sprejetimi standardi za prostorske podatke (INSPIRE). Uporabniki imajo dostop do neinterpretiranih in interpretiranih geoloških podatkov prek enotne vstopne točke na svetovnem medmrežju. Podatke lahko prenesejo v svoje okolje za nadaljnjo uporabo.

Portal eGeologija zagotavlja vpogled v poenotene metapodatkovne opise, vpogled prek spletnega pregledovalnika in pridobitev prostorskih podatkov na podlagi spletne kartografske storitve, spletne objektne storitve in ZIP- ali PDF-datotek. Vstopite v eGeologijo >>> TUKAJ.





image

Dejavnosti

  • 1

 

30. 9. 2020

Zagnali smo projekt »SLOKIN - Geokinematski model ozemlja Slovenije«


V projektu se bomo lotili tektonske geodezije in rezultate geodetsko-geoloških raziskav združili v model aktivne tektonike in regionalne geodinamike SLOKIN. V prihajajočih 3 letih bomo z uporabo različnih geodetskih in vesoljskih radarskih opazovanj določali aktivnost prelomov in regionalne hitrosti vertikalnih in horizontalnih premikov, ki jih povzroča kolizija med Evropsko litosfersko ploščo in Jadransko litosfersko mikroploščo. Rezultati projekta bodo prispevali k boljšemu razumevanju regionalne geodinamike in aktivne tektonike, bistveno bodo doprinesli tudi k poznavanju potresne nevarnosti v Sloveniji.

V projektu kot vodilni partner sodeluje Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo, UL s partnerji Geodetskim inštitutom Slovenije, Naravoslovnotehniško fakulteto, UL in Geološkim zavodom. Temeljni projekt SLOKIN financira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.




ISKANJE