• Header2021

Aktualno

  • 1


Portal eGeologija omogoča odprt dostop do obsežnega nabora geoloških podatkov v skladu s sprejetimi standardi za prostorske podatke (INSPIRE). Uporabniki imajo dostop do neinterpretiranih in interpretiranih geoloških podatkov prek enotne vstopne točke na svetovnem medmrežju. Podatke lahko prenesejo v svoje okolje za nadaljnjo uporabo.

Portal eGeologija zagotavlja vpogled v poenotene metapodatkovne opise, vpogled prek spletnega pregledovalnika in pridobitev prostorskih podatkov na podlagi spletne kartografske storitve, spletne objektne storitve in ZIP- ali PDF-datotek. Vstopite v eGeologijo >>> TUKAJ.





image

Dejavnosti

  • 1

 

21. 6. 2019

Uvodni sestanek projekta ROBOMINERS

Med 13. in 14. junijem 2019 so se predstavniki GeoZS kot projektnega partnerja udeležili uvodnega sestanka projekta ROBOMINERS, ki je financiran iz programa Obzorje2020. Projekt je usmerjen v razvoj povsem nove linije modularnih avtonomnih strojev z umetno inteligenco, namenjenih izkoriščanju oz. odkopavanju rude. Znotraj tega 4-letnega projekta bomo izdelali tudi konceptualni model robotskega rudniškega "ekosistema" različnih modularnih strojev, ki bodo ultimativno vodili v popolno robotizacijo in avtomatizacijo zemeljskih rudnikov, hkrati pa bodo odprli pot tudi morebitnemu prihodnjemu izkoriščanju izven zemeljskih teles. Več o projektu je na spletni povezavi: https://sc5.easme-web.eu/?p=820971. Projektna spletna stran je trenutno v izdelavi. Kontaktna oseba za projekt je dr. Gorazd Žibret.


Uvodni sestanek projekta Robominers

ISKANJE