• Header2021

Aktualno

  • 1


Portal eGeologija omogoča odprt dostop do obsežnega nabora geoloških podatkov v skladu s sprejetimi standardi za prostorske podatke (INSPIRE). Uporabniki imajo dostop do neinterpretiranih in interpretiranih geoloških podatkov prek enotne vstopne točke na svetovnem medmrežju. Podatke lahko prenesejo v svoje okolje za nadaljnjo uporabo.

Portal eGeologija zagotavlja vpogled v poenotene metapodatkovne opise, vpogled prek spletnega pregledovalnika in pridobitev prostorskih podatkov na podlagi spletne kartografske storitve, spletne objektne storitve in ZIP- ali PDF-datotek. Vstopite v eGeologijo >>> TUKAJ.





image

Dejavnosti

  • 1

 

23. 04. 2019

Znani so prejemniki najvišjih slovenskih priznanj za znanstvenoraziskovalne dosežke na področju geologije


Geološki zavod Slovenije (GeoZS) na vsaki dve leti podeli posameznikom in organizaciji priznanja in častni naziv GeoZS za znanstveno raziskovalne in razvojne dosežke na področju geologije. Letošnji prejemniki so: dr. Ladislav Placer, dr. Miloš Miler, Uprava RS za zaščito in reševanje in dr. Ljubo Žlebnik.

Na dogodku sta avtorja dr. Tea Kolar Jurkovšek in dr. Bogdan Jurkovšek predstavila svojo novo knjigo Konodonti Slovenije, umetniški okvir dogodku pa so dala razstavljena dela akademskih slikarjev Barbare Jurkovšek in Vladimirja Lebna, ki jih je navdihnila geologija.

Sporočilo za medije je na voljo TUKAJ



ISKANJE