• Header2021

Aktualno

  • 1


Portal eGeologija omogoča odprt dostop do obsežnega nabora geoloških podatkov v skladu s sprejetimi standardi za prostorske podatke (INSPIRE). Uporabniki imajo dostop do neinterpretiranih in interpretiranih geoloških podatkov prek enotne vstopne točke na svetovnem medmrežju. Podatke lahko prenesejo v svoje okolje za nadaljnjo uporabo.

Portal eGeologija zagotavlja vpogled v poenotene metapodatkovne opise, vpogled prek spletnega pregledovalnika in pridobitev prostorskih podatkov na podlagi spletne kartografske storitve, spletne objektne storitve in ZIP- ali PDF-datotek. Vstopite v eGeologijo >>> TUKAJ.





image

Dejavnosti

  • 1

 

Vabilo na okroglo mizo z naslovom

Krepitev sodelovanja med strokovnjaki za plazove in končnimi uporabniki

Vljudno vabljeni, da sodelujete na okrogli mizi, ki bo potekala v sklopu posvetovanja ReSyLAB 2107. Okrogla miza bo posvečena uresničevanju Sendajskega okvirja in dosedanjim raziskavam na področju plazov, s poudarkom na krepitvi sodelovanja med raziskovalnimi in znanstvenimi inštitucijami ter civilno zaščito in občinami v Jadransko balkanski regiji.

Glavni organizator okrogle mize je Jadransko Balkansko združenje (Adriatic-Balkan Network, ABN). Vodil jo bo prof. dr. Matjaž Mikoš. V uvodnem predavanju bo prof. Veronica Tofani (Univerza v Firencah) predstavila primer uspešnega sodelovanja med raziskovalnimi inštitucijami in civilno zaščito Italije.

Okrogle mize se bodo udeležili tudi predstavniki držav članic Jadransko Balkanske mreže za zemeljske plazove, namestnik generalnega direktorja URSZR g. Branko Dervodel, obmejne občine, visoki predstavniki civilne zaščite Hrvaške.

ISKANJE