17. 4. 2024


Obvestilo za javnost- Predstavitev razpisov MSCA (Obzorje Evropa)



15. aprila je bila na GeoZS organizirana predstavitev razpisov Marie Skłodowska Curie v Obzorju Evropa (MSCA), ki so namenjeni spodbujanju raziskovalnih karier na vseh stopnjah kariernega razvoja, s posebnim poudarkom na doktorskem in podoktorskem študiju ter raziskovanju.

Dogodek je bil del projekta »SKUPP – Sodelovanje za krepitev uspešnosti projektnih pisarn«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije v okviru Načrta za okrevanje in odpornost »Aktivnosti krepitve projektnih pisarn javnih raziskovalnih organizacij«, ter Evropska unija – NextGenerationEU. Naš cilj je nenehno pridobivati informacije in krepiti znanja, ki pomagajo pri uspešnih prijavah na centralizirane evropske razpise.

Predstavitev MSCA je izvedel dr. Stojan Sorčan, nacionalna kontaktna točka za MSCA na Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in inovacije. Srečanja so se udeležili raziskovalci GeoZS in predstavniki projektne pisarne. Pridobili so dragocene informacije o predvidenih datumih razpisov ter spoznali osnovne pogoje za prijavo, evalvacijske kriterije in postopke.

V drugem delu srečanja je svoje izkušnje, vezane na prijavo projekta MSCA, delila raziskovalka na GeoZS dr. Manja Žebre. Kljub zahtevni prijavi, jo je opravila z odliko. Udeleženci so iz prve roke dobili pomembne informacije o tem, kaj je ključno pri prijavi in čemu velja posvetiti posebno pozornost.


MSCA srečanje