10. 4. 2024

Delavnica Komuniciranje v znanosti



V okviru dogodkov projekta SKUPP – Sodelovanje za krepitev uspešnosti projektnih pisarn, ki ga sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije v okviru Načrta za okrevanje in odpornost ter Evropska unija – NextGenerationEU, smo 9. aprila 2024 ponovno organizirali zanimivo in hkrati zelo poučno delavnico Komuniciranje v znanosti.

Delavnico je izvedel dr. Sašo Dolenc, slovenski znanstveni pisatelj in filozof, ki se lahko pohvali z več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju komuniciranja znanosti. Je avtor trinajstih knjig in več kot 400 znanstvenih esejev o prepletu znanosti, filozofije in zgodovine idej. Je prejemnik številnih nagrad za svoj dragocen prispevek k popularizaciji znanosti.

Skozi konkretne primere nas je poučil o tem, kako preoblikovati navidezno suhoparne vsebine v privlačne zgodbe o znanosti. Omogočil nam je, da smo pridobili nove veščine in znanja, ki nam bodo omogočala izboljšano komuniciranje rezultatov znanstvenih projektov financiranih iz centraliziranih programov EU, s poudarkom na Obzorje Evropa.

Delavnice smo se udeležili člani konzorcija SKUPP, poleg GeoZS še Kmetijski inštitut, Gozdarski inštitut Slovenije, Pedagoški inštitut in predstavniki Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije.


Delavnica Komuniciranje v znanosti - SKUPP