11. 9. 2023

16. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij


Institut »Jožef Stefan« bo 11. in 13. oktobra 2023 organiziral že 16. Mednarodno konferenco o prenosu tehnologij (angl. International Technology Transfer Conference, ITTC). Letošnja konferenca ITTC poteka v okviru MVZI iniciative Mesec znanosti in v okviru EU kampanje za spodbujanje valorizacije znanja.

Na konferenci bodo predstavljene usmeritve Evropskega sveta in Evropske komisije o načelih in priporočilih vrednotenja znanja.

Podeljena bo posebna nagrada za inovacije z javnih raziskovalnih organizacij. Poudarek natečaja bo na predstavitvi poslovnih predlogov pred ocenjevalno komisijo, ki bo sestavljena iz vlagateljev in strokovnjakov za komercializacijo tehnologije. Člani komisije bodo ocenili komercialni potencial predstavljenih inovativnih tehnologij in nagradili tehnologijo z najvišjim tržnim potencialom, z denarno nagrado v višini 2.500 EUR!

Strokovnjaki s področja bodo predstavili svoje strokovne prispevke na temo prenosa tehnologij in intelektualne lastnine. Teksti bodo objavljeni tudi v zborniku konference. Obiskovalci bodo imeli možnost prisluhniti predstavitvam raziskovalnega dela in rezultatov odličnih znanstvenikov (ARIS projekti) ter aktualnim raziskavam na različnih področjih.

Več informacij in registracija: http://ittc.ijs.si/