• Header2021

Aktualno

  • 1


Portal eGeologija omogoča odprt dostop do obsežnega nabora geoloških podatkov v skladu s sprejetimi standardi za prostorske podatke (INSPIRE). Uporabniki imajo dostop do neinterpretiranih in interpretiranih geoloških podatkov prek enotne vstopne točke na svetovnem medmrežju. Podatke lahko prenesejo v svoje okolje za nadaljnjo uporabo.

Portal eGeologija zagotavlja vpogled v poenotene metapodatkovne opise, vpogled prek spletnega pregledovalnika in pridobitev prostorskih podatkov na podlagi spletne kartografske storitve, spletne objektne storitve in ZIP- ali PDF-datotek. Vstopite v eGeologijo >>> TUKAJ.





image

Dejavnosti

  • 1

 

20. 05. 2019

Prostorske podatkovne infrastrukture z uporabo odprtokodnih reštev


Predstavniki Geološkega zavoda Slovenija so v kraju Lobatse v Bocvani pripravili usposabljanje z naslovom Prostorske podatkovne infrastrukture z uporabo odprtokodnih reštev ((QGIS, PostgreSQL, PostGIS, GeoServer, Geonetwork). Usposabljanje je med 13. in 24. majem 2019 organiziral Geološki informacijski center Geološkega zavoda Slovenije v sodelovanju z Botswana Geoscience Institute (BGI). Udeleženci so raziskovalci z afriških geoloških zavodov iz 10 afriških držav.

Usposabljanje je del delovnega paketa Geoinformation management projekta PanAfGeo, katerega glavni namen je izboljšati znanje in veščine raziskovalcev afriških geoloških zavodov celotne Afrike, predvsem na področjih trajnostnega izkoriščanja mineralov in njim povezanimi infrastrukturami, preprečevanja in ublažitve naravnih nesreč ter upravljanja s prostorskimi podatki.



ISKANJE