Geotermalni laboratorij

Odgovorni osebi Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Leto nabave/nadgradnje 2007, 2017
Financer Projekt GeoPLASMA-CE, ARIS, GeoZS


Opis opreme

Laboratorij služi pripravi in meritvam toplotnih parametrov sedimentov in kamnin pod različnimi, laboratorijsko kontroliranimi pogoji. Laboratorij služi tudi trenutni shrambi merjenih vzorcev kamnin in sedimentov za nadaljnje analize.

V ta namen uporabljamo različno opremo:

  • Merilnik TCS z optičnim skeniranjem: izvajanje meritev toplotnih parametrov (toplotna prevodnost in toplotna difuzivnost) na vzorcih trdnih kamnin in drugih trdih (lahko tudi na pol trdih) materialih.
  • Merilnik KD2 Pro: izvajanje meritev toplotnih parametrov na vzorcih nevezanih sedimentov in drugih večinoma mehkih snovi (zelo viskozne tekočine, geli, biološka tkiva, ipd.). Z dodatno predpripravo vzorca se lahko uporabi tudi na trdnih kamninah.
  • Merilec vlažnosti: izvajanje meritev vlažnosti vzorca sočasno z uporabo merilnika KD2 Pro.
  • Naprava za izvajanje Testa Toplotnega Odziva (Thermal Response test, TRT): izvajanje meritev toplotnih parametrov v testni geosondi na terenu.

Najem opreme

Meritve izvajamo tudi za zunanje naročnike. Prostora in opreme se ne oddaja v najem.



ISKANJE