• Header2021

Aktualno

  • 1


Portal eGeologija omogoča odprt dostop do obsežnega nabora geoloških podatkov v skladu s sprejetimi standardi za prostorske podatke (INSPIRE). Uporabniki imajo dostop do neinterpretiranih in interpretiranih geoloških podatkov prek enotne vstopne točke na svetovnem medmrežju. Podatke lahko prenesejo v svoje okolje za nadaljnjo uporabo.

Portal eGeologija zagotavlja vpogled v poenotene metapodatkovne opise, vpogled prek spletnega pregledovalnika in pridobitev prostorskih podatkov na podlagi spletne kartografske storitve, spletne objektne storitve in ZIP- ali PDF-datotek. Vstopite v eGeologijo >>> TUKAJ.





image

Dejavnosti

  • 1

 

15. 4. 2022

Hibridna konferenca projekta CROWDTHERMAL


7. aprila 2022 je bila v Madridu hibridna konferenca projekta CROWDTHEMAL "Razvojne sheme za geotermalno energijo, ki temeljijo na skupnosti". Projektne aktivnosti so namenjene krepitvi sodelovanja javnosti pri razvoju geotermalnih projektov z uporabo alternativnih virov financiranja, kot je crowdsourcing, in orodij za družbeno angažiranost. Predstavljene so bile številne izkušnje iz Madžarske, Španije, Islandije in drugih dežel. Zato vas vabimo, da si ogledate:


in naše objave na socialnih medijih:





ISKANJE