27. 3. 2024

Posvet o implementaciji Uredbe o vzpostavitvi okvira za zagotavljanje zanesljive in trajnostne oskrbe s kritičnimi mineralnimi surovinami (CRMA) v Sloveniji



Evropska unija je sprejela Uredbo o vzpostavitvi okvira za zagotavljanje zanesljive in trajnostne oskrbe s kritičnimi mineralnimi surovinami (CRMA), ki naslavlja izzive varne in trajnostne oskrbe s kritičnimi surovinami. Glavni cilj Uredbe je bistveno zmanjšati odvisnost EU od teh surovin ter spodbujati najboljše prakse krožnega in trajnostnega gospodarjenja z njimi.

Uredba naj bi začela veljati maja letos in nalaga določene obveznosti državam članicam EU v zvezi z upravljanjem kritičnih surovin na njihovem ozemlju.

Ministrstvo za naravne vire in prostor organizira posvet o implementaciji Uredbe v Sloveniji, skupaj z GeoZS,

v petek, 29. marca 2024, od 10. do 14. ure

v Veliki dvorani na Ministrstvu za javno upravo, Tržaška cesta 21 v Ljubljani.

Na posvetu bo predstavljena Uredba, načrtovane aktivnosti in ukrepi posameznih ministrstev, pogled na primarne in sekundarne mineralne surovine, ter dela nekaterih drugih deležnikov na tem področju.

Prosimo za potrditev udeležbe in delitev mnenj preko e-naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Vabljeni ste k udeležbi na posvetu in sodelovanju v razpravi.



CRMA logo