70 geoloških zanimivosti Slovenije

Knjige trenutno ni na zalogi.

Urednika: dr. Nina Rman in dr. Matevž Novak

2016, 14.8 x 21 cm

Cena: 24,00 EUR
(stroški pošiljanja so vključeni v ceno)

V okviru praznovanja 70-letnice GeoZS je izšel prvi in edini sodobni geološki vodnik po Sloveniji, ki je temeljno delo s področja slovenske poljudne geologije. Z opisi 70 izletniških točk in 6 izjemnih primerkov v muzejskih zbirkah poljudno pojasnjuje, zakaj imamo prebivalci in obiskovalci Slovenije možnost v nekaj urah obiskati Alpe, Panonsko ravnico in Sredozemlje ter se ob tem ponosno sprehoditi po izjemni geološki zgodovini.

V njem 25 avtorjev iz treh vodilnih slovenskih raziskovalnih inštitutov s področja geologije pod uredništvom dr. N. Rman in dr. M. Novaka iz GeoZS na zanimiv način, v obliki opisov z odličnimi slikovnimi prilogami, predstavlja izbrane slovenske geološke znamenitosti.

Številne opisane točke ležijo ob cestah, planinskih, izobraževalnih in turističnih poteh ter so opremljene z informativnimi tablami in drugim učnim gradivom. Za lažje in hitrejše prepoznavanje opisanih geoloških pojavov so ob fotografijah vsake točke prikazani simboli, ki pojasnjujejo njen pomen in uporabno vrednost.

Za zahtevnejše bralce je ob vsaki opisani točki pripravljen izbor poljudne in strokovne literature, še pomembnejši pa je prvi nazorni pregled javnih in registriranih zasebnih geoloških zbirk v Sloveniji.

Vodnik je namenjen najširšem krogu ljubiteljev narave, od šolajoče se mladine do tistih v tretjem življenjskem obdobju, planincem in turistom. Iz njega bodo bralci lahko črpali koristne podatke ali ga uporabljali kot poučen turistični vodnik za tako imenovani geoturizem.

Dostop do spletnega seznama zanimivosti in seznama muzejev

Vsebinski popravki 1 izdaje 70 geoloških zanimivosti Slovenije

ISBN 978-961-6498-46-3

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.