Izgradnja ekosistemov za spodbujanje pametne specializacije in inovacij na področju surovin v visokošolskih institucijah (HEI4S3-RM)

Spletna stran projekta https://hei4s3-rm.eu/
Program EIT Higher Education Innovate Initiative - EIT HEI
Trajanje projekta 07/2022–06/2024
Vloga GeoZS v projektu Partner
Kontakt na GeoZS Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.




VSEBINA:

HEI4S3-RM se izvaja v okviru pobude EIT (Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo) HEI (visokošolske ustanove) ter povezuje 6 visokošolskih in 3 neakademske partnerje. Projekt koordinira Universidad de Oviedo iz Španije. Projekt je bil razvit z namenom krepitve inovacijske zmogljivosti v Evropi in uresničevanja trajnostnega razvoja z uporabo ideje krožnega gospodarstva za posodobitev surovinskega sektorja. Namen projekta je okrepiti partnerstva med univerzami, podjetji in raziskovalnimi institucijami z razvojem inovativnih podjetniških univerz.

Novi operativni okvir bo uveden prek laboratorijev za integracijo ekosistemov (Ecosystem Integration Labs – EIL), ki jih bo razvila in izvajala vsaka sodelujoča univerza. EIL bodo določili fokus načrtovanih inovacijskih in podjetniških projektov, laboratorijev za talente ter odprtih inovacij in programov usposabljanja.

Rezultati projekta bodo prispevali k strateškim ciljem in nalogam vsaj treh skupnosti znanja in inovacij EIT Digital, EIT Climate in EIT RawMaterials, vključno s podporo uresničevanja vizije Regionalne inovacijske sheme.