Spodbujanje recikliranja odpadkov v uporabne izdelke z ustvarjanjem okolja za krožno gospodarstvo v Slovenij (LIFE-IP RESTART)

Povezava na spletno stran https://life-restart.si/
Program LIFE
Trajanje projekta 1. 1. 2022–31. 12. 2030
Vloga GeoZS v projektu Partner
Kontakt na GeoZS Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Opis projekta:

Projekt se osredotoča na doseganje ciljev EU glede recikliranja ter izvajanje »Programa ravnanja z odpadki in programa preprečevanja odpadkov«. Glavni cilj projekta je uvesti celosten nabor komplementarnih tehničnih, digitalnih, okoljskih, družbenih in krožnih rešitev za doseganje največje surovinske samozadostnosti ter povečanje kroženja surovin v sektorju odpadkov in virov.

Za doseganje ciljev bodo projektne aktivnosti usmerjene v zagotavljanje stalnega mehanizma ocenjevanja in nenehnega izboljševanja, ki temelji na digitalni, tehnični in družbeni odličnosti; na predstavitev šestih krožnih rešitev za različne problematične in obsežne tokove odpadkov ter v zagotovitev širše sprejemljivosti najboljših razpoložljivih rešitev za doseganje skladnega in celostnega uresničevanja ciljev programa ravnanja z odpadki.

Projekt bo prispeval k izvajanju Okvirne direktive EU o odpadkih, Načrta za Evropo, gospodarno z viri, Evropskega zelenega dogovora in Akcijskega načrta krožnega gospodarstva za čistejšo in konkurenčno Evropo. V projektu sodeluje 17 partnerjev.