Podatki 

 

Naročanje podatkov


Geološki zavod Slovenije vzpostavlja, vodi in vzdržuje zbirke podatkov na področju geologije.

Javni geološki podatki so proti plačilu manipulativnih stroškov dostopni vsem uporabnikom tako domačim kot tujim; postopek naročanja je za vse enak. Tujim uporabnikom je dostopen tudi obrazec za naročilo digitalnih podatkov v angleškem jeziku.

Za naročilo digitalnih podatkov je treba izpolniti obrazec (Naročilo digitalnih geoloških podatkov) ter podpisati izjavo uporabnika (in podizvajalca, če obstaja) o spoštovanju pogojev uporabe digitalnih podatkov Geološkega informacijskega sistema Slovenije. Omenjena obrazca sta dostopna v elektronski obliki na spletnih straneh GeoZS, preko elektronske pošte ali pa ju naročnik pridobi na Geološkem zavodu Slovenije, kamor ju izpolnjena in podpisana tudi posreduje. Naročnik praviloma prejme predračun in po plačilu prejme naročene podatke po navadni ali elektronski pošti.

Podatkov, ustvarjenih znotraj Geološkega zavoda Slovenije, ni dovoljeno razmnoževati, predelovati, javno objavljati ali uporabljati v druge komercialne namene brez predhodne sklenitve pogodbe z Geološkim zavodom Slovenije.

Javne digitalne geološke podatke izdaja Geološki informacijski center, ki deluje znotraj Geološkega zavoda Slovenije.


Geološki zavod Slovenije
Geološki informacijski center
Dimičeva ulica 14
1000 Ljubljana

Kontaktna oseba: Jana Otrin
E-pošta:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Telefon: 01/ 2809-727
Telefaks: 01/ 2809-753