Nahajališča nekovinskih mineralnih surovin v Sloveniji

Površinski kopi, 2. del

Mineralne surovine za potrebe gradbeništva

Trajan Dimkovski

2012, 22 x 25 cm

Cena: 30,00 EUR
(stroški pošiljanja so vključeni v ceno)

Knjiga je rezultat dolgoletnega raziskovalnega in strokovnega dela avtorja s področja nekovinskih mineralnih surovinah in je izšla v izdaji Geološkega zavoda Slovenije ter podjetja RGP, rudarski gradbeni programi iz Velenja. Je nadaljevanje prvega dela monografije z naslovom »Nahajališča mineralnih surovin v Sloveniji - Površinski kopi, I. del«, 2001.

Monografija je prvi izčrpni prerez površinskega izkoriščanja mineralnih surovin za gradbeništvo pri nas, prikazuje pa zatečeno stanje izkoriščanja mineralnih surovin za gradbeništvo kot tudi površinsko rudarjenje v polpreteklosti, saj so v njej predstavljeni in podrobno opisani tako aktivni površinski kopi, kot tudi nekateri opuščeni kamnolomi in posamezna perspektivna nahajališča.

V monografiji so prikazane mineralne surovine in njihova nahajališča za : tehnični kamen - apnenec, tehnični kamen - dolomit, tehnični kamen-silikatne kamnine ter prod in pesek.

Knjiga, ki ima angleški povzetek in je opremljena z bogatim fotografskim gradivom in grafičnimi prilogami ter seznamom strokovnih poročil kot vira uporabljene literature, je namenjena vsem, katerih dejavnost je kakorkoli povezana z rudarstvom, geologijo in gradbeništvom, kot tudi upravnim organom, ki nadzorujejo izkoriščanje mineralnih surovin ter nenazadnje služi kot študijski priročnik za študente različnih smeri montanistike.

ISBN 978-961-6498-30-2

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.