STINGS

Naslov Nadzor rudarskih odpadkov s celostnim inovativnim pristopom, ki bo združil senzorske podatke iz površja in vesolja
Povezava na spletno stran projekta STINGS
Program KIC EIT RawMaterials
Trajanje projekta 04/2017 – 03/2020
Vloga GeoZS v projektu Projektni partner
Kontakt na GeoZS Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

VSEBINA:

Trenutno ni na voljo podrobne operativne metodologije, ki bi vključevala upravljanje okoljskih tveganj, ki so povezane z rudarskimi odpadki in bi upoštevanju ekonomske problematike in načina njihove uporabe vsebovala tudi posebne smernice o ustreznih pristopih, orodjih in tehnikah. To velja tako na evropski kot tudi na svetovni ravni. Predlagana celovita metodologija v STINGS-u je usmerjena v razvoj merilnih komponent, ki temeljijo na najnovejših inovativnih tehnologijah in visoko zmogljivih metodah spremljanja, ki se pomembno razlikuje od prejšnjih orodji za obvladovanje okoljskih tveganj na tem področju. Metodologija bo zagotovila posebne smernice glede tveganj, ki jih je treba upoštevati pri ocenjevanju vplivov rudarskih odpadkov na okolje in s tem razreševala različne operativne in okoljske pogoje po vsem svetu in še posebej na testnih območjih.

V projektu STINGS bodo identificirani fizikalni in kemični procesi, ki vplivajo na okoljska tveganja, vzpostavljene bodo integrirane metode modeliranja in spremljanja, ki bi jih bilo treba izvajati, da bi lahko zagotovili zanesljive napovedi vplivov na okolje. Prav tako bo vzpostavljena integrirana metodologija ocene tveganja ob upoštevanju negotovosti, ki so povezane z zbiranjem podatkov, upoštevala bo tudi omejitve ter predpostavke, ki so povezane z orodji za napovedovanje vplivov na okolje.

ISKANJE