23. 1. 2017

VABILO

Vzpostavitev spletnega portala eGeologija

Vljudno vas vabimo na delovno srečanje, na katerem vam bomo predstavili pomen, vlogo in delovanje spletnega portala eGeologija.

Geološki zavod Slovenije (GeoZS) je vzpostavil spletni portal eGeologija, ki zagotavlja dostopnost in medopravilnost usklajenih in kakovostnih geoloških podatkov na območju prostora Slovenije in tudi Evrope. Zbirke podatkov s področja geologije zagotavljajo zanesljivo informacijo najširši mreži končnih uporabnikov, ki pri reševanju vprašanj nacionalnega pomena in za ostale namene potrebujejo prostorske podatke oziroma podatkovne zbirke na področju geologije.

Spletni portal eGeologija je prav tako pomemben prispevek k uresničevanju zahtev direktive INSPIRE, ki določa pravila za vzpostavljanje in zagotavljanje infrastrukture za prostorske informacije v Republiki Sloveniji.

Vzpostavitev portala eGeologija in implementacija direktive INSPIRE na GeoZS vodimo in usklajujemo v okviru infrastrukturnega programa Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.

Predstavitev delovanja spletnega portala eGeologija bo v sredo, 1. februarja 2017, ob 13.00, v predavalnici GeoZS v 6. nadstropju na Dimičevi 14 v Ljubljani.

Uvodna nagovora:

  • dr. Miloš Bavec, direktor GeoZS
  • Tomaž Petek, nacionalni koordinator za INSPIRE, GURS

Predstavitev delovanja portala:

  • Jasna Šinigoj, GeoZS
  • Matija Krivic, GeoZS

Vljudno vas prosimo, da svojo prisotnost potrdite, najkasneja do 30. 1. 2017, v Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..